archive-org.com » ORG » F » FREENAS.ORG

Total: 927

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Trying WebDAV share changes Permissions on Dataset | FreeNAS Community
    things seem to be back to normal I m a Doctor not an Engineer Dr MacCoy Startrek FreeNAS 9 3 stable Asus M5A99FX PRO R2 0 motherboard AMD FX 4130 4 core 3 8GHz Black Edition OEM cooler No overclocking 32 GB ECC Ram Kingston Value Ram KVR16E11 8 and KVR16LE11 8KF 2x IBM M1015 controllers crossflashed to correct IT dumb mode hacked fan cooling 1x Intel controller limited to 2 2TB Hacked double case and power supply setup Darn these 8087 cables damage easily 11x4TB Z3 and 11x2TB Z3 arrays it never seems to be enough esamett Jan 25 2016 at 12 56 PM 1 Offline dlavigne FreeNAS Core Team Member Since May 24 2011 Messages 4 989 Message Count 4 989 Likes Received 247 Trophy Points 63 dlavigne Jan 26 2016 at 4 57 AM I checked Permissions on my Dataset and the User and Group had been changed to WebDAV This was unexpected Click to expand Webdav shares only support the webdav user account so ownership is set to that user when the webdav share is created dlavigne Jan 26 2016 at 4 57 AM 2 Offline SweetAndLow FreeNAS Guru Member Since Nov 6 2013 Messages 2 127 Message Count 2 127 Likes Received 195 Trophy Points 63 Occupation Software Development Engineer SweetAndLow Jan 26 2016 at 8 04 AM When creating the WebDAV share export thing it asks and tells you it s going to change ownership of all the files Build FreeNAS 9 2 1 9 RELEASE x64 Platform Intel R Xeon R CPU E3 1230 V3 3 3GHz Memory Crucial 1600Mhz 16301MB ECC CT2KIT102472BD160B Chassis Fractal Design Node 304 Disk WD Red 6x3TB Motherboard ASRock E3C226D2I UPS CP1000CPFLCD SweetAndLow Jan 26 2016 at 8 04 AM 3 You must log in or sign up

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/trying-webdav-share-changes-permissions-on-dataset.40936/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive


  • Unstable system, with loss of CIFS share | FreeNAS Community
    to hard reboot The strange thing is the jails are functionning normally They are all here they are all accessible and are all doing their jobs What can I do to pinpoint the problem I have been searching into my var log messages without success so far This morning the security run output email I received contained these lines Code text Timecounter TSC low frequency 1297080432 Hz quality 1000 vboxdrv fAsync 0 offMin 0x280 offMax 0xe78 re0 promiscuous mode enabled epair0a Ethernet address 02 05 74 00 07 0a epair0b Ethernet address 02 05 74 00 08 0b epair1a Ethernet address 02 87 aa 00 08 0a epair1b Ethernet address 02 87 aa 00 09 0b epair2a Ethernet address 02 65 b7 00 09 0a epair2b Ethernet address 02 65 b7 00 0a 0b epair3a Ethernet address 02 a1 ac 00 0a 0a epair3b Ethernet address 02 a1 ac 00 0b 0b epair4a Ethernet address 02 38 08 00 0b 0a epair4b Ethernet address 02 38 08 00 0c 0b ugen1 5 Logitech at usbus1 disconnected ukbd0 at uhub3 port 3 addr 5 disconnected uhid0 at uhub3 port 3 addr 5 disconnected arp 192 168 1 24 moved from 02 a1 ac 00 0a 0a to bc 5f f4 b1 00 e8 on epair3b arp 192 168 1 24 moved from 02 65 b7 00 09 0a to bc 5f f4 b1 00 e8 on epair2b re0 link state changed to DOWN re0 link state changed to UP Is this of any help to anyone I kind of would like to solve this issue without reinstalling the whole system but if I have to I will Click to expand Post a debug file System advanced save debug How to configure CIFS permissions CIFS Tips and Tricks CIFS Home Directories in an AD Environment Tips for using Unix permissions on a samba share How to fix slow directory browsing in CIFS Editing CIFS permissions through the CLI anodos Jan 4 2016 7 Offline SinDeus Newbie Member Since Sep 3 2013 Messages 55 Message Count 55 Likes Received 14 Trophy Points 8 SinDeus Jan 4 2016 anodos said Post a debug file System advanced save debug Click to expand Didn t know that It sure will help I will post this this evening when I get home Thanks for the tip FreeNAS 9 3 STABLE CPU Intel Celeron G1610 2 6 GHz Motherboard ASRock H61MV ITX Memory Kingston ValueRAM 4 Go DDR3 1333 MHz CL9 SR X8 2 SinDeus Jan 4 2016 8 Offline SweetAndLow FreeNAS Guru Member Since Nov 6 2013 Messages 2 127 Message Count 2 127 Likes Received 195 Trophy Points 63 Occupation Software Development Engineer SweetAndLow Jan 4 2016 What hardware are you using Looks like a realtek nic which are not that great and will cause all kinds of networking problems Build FreeNAS 9 2 1 9 RELEASE x64 Platform Intel R Xeon R CPU E3 1230 V3 3 3GHz Memory Crucial 1600Mhz 16301MB ECC CT2KIT102472BD160B Chassis Fractal Design Node 304 Disk WD Red 6x3TB Motherboard ASRock E3C226D2I UPS CP1000CPFLCD SweetAndLow Jan 4 2016 9 Offline SinDeus Newbie Member Since Sep 3 2013 Messages 55 Message Count 55 Likes Received 14 Trophy Points 8 SinDeus Jan 4 2016 My motherboard is a ASRock H61MV ITX with a Realtek RTL8111E 10 100 1000 Mbps chipset The jails are still accessible though And I forgot to tell it is impossible to interact with my server even if I plug a keyboard or a screen in nothing will show happen I forgot to set up my sig with my hardware will do it right away FreeNAS 9 3 STABLE CPU Intel Celeron G1610 2 6 GHz Motherboard ASRock H61MV ITX Memory Kingston ValueRAM 4 Go DDR3 1333 MHz CL9 SR X8 2 SinDeus Jan 4 2016 10 Offline SweetAndLow FreeNAS Guru Member Since Nov 6 2013 Messages 2 127 Message Count 2 127 Likes Received 195 Trophy Points 63 Occupation Software Development Engineer SweetAndLow Jan 4 2016 You don t put your hardware in your signature whatever you have a problem you put it in the post with the question Build FreeNAS 9 2 1 9 RELEASE x64 Platform Intel R Xeon R CPU E3 1230 V3 3 3GHz Memory Crucial 1600Mhz 16301MB ECC CT2KIT102472BD160B Chassis Fractal Design Node 304 Disk WD Red 6x3TB Motherboard ASRock E3C226D2I UPS CP1000CPFLCD SweetAndLow Jan 4 2016 11 Offline SinDeus Newbie Member Since Sep 3 2013 Messages 55 Message Count 55 Likes Received 14 Trophy Points 8 SinDeus Jan 4 2016 SweetAndLow said You don t put your hardware in your signature whatever you have a problem you put it in the post with the question Click to expand Yup I get that but a hardware description in a signature is always helpful to whoever reads a post Seeing yours triggered that thougth FreeNAS 9 3 STABLE CPU Intel Celeron G1610 2 6 GHz Motherboard ASRock H61MV ITX Memory Kingston ValueRAM 4 Go DDR3 1333 MHz CL9 SR X8 2 SinDeus Jan 4 2016 12 Offline SinDeus Newbie Member Since Sep 3 2013 Messages 55 Message Count 55 Likes Received 14 Trophy Points 8 SinDeus Jan 4 2016 anodos OK I extracted some debug files but I don t know which one I should be posting Or should I post the whole tar gz thing In the meanwhile I digged into my var log messages around the time the router marked the FreeNAS server as offline I found this Code text Jan 4 06 12 11 jotunheim nmbd 2393 STATUS daemon nmbd finished starting up and ready to serve connectionsPacket send failed to 192 168 1 255 138 ERRNO No route to host Jan 4 06 13 11 jotunheim nmbd 2393 2016 01 04 06 13 11 249327 0 source3 libsmb nmblib c 873 send udp Jan 4 06 13 11 jotunheim nmbd 2393 Packet send failed to 192 168 1 255 138 ERRNO No route to host Jan 4 06 13 11 jotunheim

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/unstable-system-with-loss-of-cifs-share.40108/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • Unstable system, with loss of CIFS share | Page 2 | FreeNAS Community
    times FreeNAS is hosted by a Linux based virtual machine on an enterprise grade HP ML350 G5 Mainly I wanted to point out that I have drastically different hardware here which indicates this might be a software problem busitech Jan 25 2016 at 9 34 AM 21 Offline SinDeus Newbie Member Since Sep 3 2013 Messages 55 Message Count 55 Likes Received 14 Trophy Points 8 SinDeus Jan 25 2016 at 10 11 AM Thank you for your feedback If it is a software problem for the love of me I can t figure it out and that really bugs me Edit it happened again I don t know where or what to look I am growing sick of this I will soon reinstall the whole system and see where it will lead me FreeNAS 9 3 STABLE CPU Intel Celeron G1610 2 6 GHz Motherboard ASRock H61MV ITX Memory Kingston ValueRAM 4 Go DDR3 1333 MHz CL9 SR X8 2 SinDeus Jan 25 2016 at 10 11 AM 22 You must log in or sign up to reply here Show Ignored Content Page 2 of 2 Prev 1 2 Share This Page Tweet Your name or email address Do

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/unstable-system-with-loss-of-cifs-share.40108/page-2 (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • Cannot switch from DHCP to static IP on lagg0 in GUI | FreeNAS Community
    have the lagg up and running on the right IP netmask does that mean I wont be able to get ibg0 setup correctly scott2500uk Jan 22 2016 5 Offline SweetAndLow FreeNAS Guru Member Since Nov 6 2013 Messages 2 127 Message Count 2 127 Likes Received 195 Trophy Points 63 Occupation Software Development Engineer SweetAndLow Jan 22 2016 when setting up lagg you have to do it from the consol you can t do it in the UI without having more interfaces on a different network not associated with the lagg Build FreeNAS 9 2 1 9 RELEASE x64 Platform Intel R Xeon R CPU E3 1230 V3 3 3GHz Memory Crucial 1600Mhz 16301MB ECC CT2KIT102472BD160B Chassis Fractal Design Node 304 Disk WD Red 6x3TB Motherboard ASRock E3C226D2I UPS CP1000CPFLCD SweetAndLow Jan 22 2016 6 Offline Mirfster Doesn t know what he s talking about Member Since Oct 2 2015 Messages 378 Message Count 378 Likes Received 45 Trophy Points 28 Location Bristow VA Mirfster Jan 22 2016 I saw this before and what I did was in the IPv4 NetMask I just typed 24 That then populated the entry correctly since I wanted 255 255 255 0 You may want another value if so just type the corresponding Edit I did all this in the GUI too Recommended Reading cyberjock s Hardware recommendations read this first cyberjock s Slideshow explaining VDev zpool ZIL and L2ARC for noobs cyberjock s ECC vs non ECC RAM and ZFS jgreco s Building Burn In and Testing your FreeNAS system qwertymodo s How To Hard Drive Burn In Testing Bidule0hm s Scripts to report SMART ZPool and UPS status HDD CPU T HDD identification and backup the config Mirfster Jan 22 2016 7 Offline scott2500uk Member Since Nov 17 2014 Messages 8 Message Count 8 Likes Received 0 Trophy Points 1 scott2500uk Jan 25 2016 at 2 25 AM Thank you SweetAndLow for your help From the console I was able to setup my lagg I removed the igb0 interface to make things simpler and gave lagg0 the IP igb0 had However switching from DHCP to static in the GUI seems broken and I think should be reported as a bug scott2500uk Jan 25 2016 at 2 25 AM 8 Offline pirateghost Unintelligible Geek Member Since Feb 29 2012 Messages 2 736 Message Count 2 736 Likes Received 310 Trophy Points 83 pirateghost Jan 25 2016 at 5 47 AM I ve never had any issues switching from dhcp to static in the GUI pirateghost Jan 25 2016 at 5 47 AM 9 Offline Mirfster Doesn t know what he s talking about Member Since Oct 2 2015 Messages 378 Message Count 378 Likes Received 45 Trophy Points 28 Location Bristow VA Mirfster Jan 25 2016 at 6 01 AM Agreed I believe the OP was having an issue where the drop down for IPv4 Netmask was not functioning when trying to change the IP to static So when he went to apply

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/cannot-switch-from-dhcp-to-static-ip-on-lagg0-in-gui.40860/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • LOWBATT - ups email sent, but UPS at full charge? | FreeNAS Community
    Which version of FreeNAS Is it related to this https bugs freenas org issues 7764 dlavigne Apr 15 2015 2 Offline Francis Reader Member Since Mar 18 2015 Messages 15 Message Count 15 Likes Received 0 Trophy Points 1 Francis Reader Apr 15 2015 FreeNAS 9 3 STABLE 201504100216 Francis Reader Apr 15 2015 3 Offline dlavigne FreeNAS Core Team Member Since May 24 2011 Messages 4 989 Message Count 4 989 Likes Received 247 Trophy Points 63 dlavigne Apr 23 2015 Were you able to get this sorted dlavigne Apr 23 2015 4 Offline Francis Reader Member Since Mar 18 2015 Messages 15 Message Count 15 Likes Received 0 Trophy Points 1 Francis Reader Apr 23 2015 Nope Switching from USB to serial in case its comms related Francis Reader Apr 23 2015 5 Offline SavageCore Member Since Jun 24 2015 Messages 10 Message Count 10 Likes Received 0 Trophy Points 1 Location Fleet SavageCore Jan 23 2016 I get the same since upping the load I have my NAS 4 port switch router modem and gaming PC all connected now Gone from drawing 50 or so watts to 200 480w Max of the UPS is 540 need another really for PC but we have some wiring issues we re trying to pinpoint in the house so power is dodgy So is it incorrectly sending LOWBATT when really it s some sort of near max load error I get them when playing a game or otherwise causing high load When both the NAS and gaming system are idle all is well Sorry to dig up old post found this from search FreeNAS 9 3 STABLE 201601181840 SuperMicro X10SLL F i3 4130 Crucial 16 GB Unbuffered ECC RAM 6 x 3 TB WD Red RAIDZ2 2 x SanDisk Cruzer Fit SeaSonic SSR 360GP CyberPower CP900EPFCLCD Fractal Design R5 Plex CIFS shares Deluge Madsonic SavageCore Jan 23 2016 6 Offline jde Newbie Member Since Aug 1 2015 Messages 57 Message Count 57 Likes Received 10 Trophy Points 8 Occupation Attorney Location Houston Texas USA jde Jan 23 2016 what brand model is the UPS How old is the UPS Perhaps the battery is slowly flaking out Maybe try putting a steady relatively known load on the UPS and see how long it runs on the battery If it runs out of juice earlier than expected try replacing the battery Home System FreeNas 9 3 1 Stable Supermicro X10SLM F O Intel Xeon 1220 v3 16 GB 2 x 8 GB Crucial DDR3 1 35V ECC 5 x 3TB WD Red in RaidZ2 3 x 8GB Kingston Data Traveler 2 0 Boot Drives in three way mirror Seasonic SS 300ET 300W Generic ATX full tower case Work System FreeNas 9 3 1 Stable Supermicro X10SL7 F Intel Xeon 1220 v3 32 GB 4 x 8 GB Crucial DDR3 1 35V ECC 7 x 3TB WD Red in RaidZ3 1 x Intel S3510 80GB boot drive Seasonic SSR 550RM Fractal Design R5 jde

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/lowbatt-ups-email-sent-but-ups-at-full-charge.30176/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • Datasets with max (gzip-9) compression fail on large writes | FreeNAS Community
    reboot or wait a while like the time it took to write out this report I can then delete it I have no idea how FreeNAS works under the hood but I would guess that if you give it too much data too fast at high compression it gets overloaded and crashes To reproduce this test make a max compression dataset and throw a large amount of data at it as fast as you can If you can push 100 Mbps at it you should see a failure in less that 20 GB I looked at the bug reporting page and saw that I have to register an account to officially report this I really don t want to make yet another account I just want to be a FreeNAS user sirjorj Jan 21 2016 1 Offline SweetAndLow FreeNAS Guru Member Since Nov 6 2013 Messages 2 127 Message Count 2 127 Likes Received 195 Trophy Points 63 Occupation Software Development Engineer SweetAndLow Jan 21 2016 Hmmm i think this was brought up a couple months ago and it was basically yeah gzip 9 is slow and the client times out waiting for acks Build FreeNAS 9 2 1 9 RELEASE x64 Platform Intel R Xeon R CPU E3 1230 V3 3 3GHz Memory Crucial 1600Mhz 16301MB ECC CT2KIT102472BD160B Chassis Fractal Design Node 304 Disk WD Red 6x3TB Motherboard ASRock E3C226D2I UPS CP1000CPFLCD SweetAndLow Jan 21 2016 2 Offline sirjorj Member Since Jun 13 2015 Messages 19 Message Count 19 Likes Received 0 Trophy Points 1 Location Earth sirjorj Jan 22 2016 Hmm So the client doesn t get the ack until the data is fully compressed and on disk Interesting When I was playing around with FreeNAS to get a feel for it I noticed that several minutes after writing a large file to a dataset with the default compression setting one of the CPU cores suddenly hit 100 for a little while on gzip or some other compression program i dont remember exactly which one it was I assumed that the data was written uncompressed to get it on disk ASAP and then a later process would make a pass to compress it I guess that isn t the case In writing to a max compression dataset I have never seen the CPU 8 core Atom go above about 50 Could the compression part be made to take better advantage of multicore systems Or should the max setting be removed because it isn t stable sirjorj Jan 22 2016 3 Offline rsquared Newbie Member Since Nov 17 2015 Messages 67 Message Count 67 Likes Received 7 Trophy Points 8 Location US rsquared Jan 22 2016 This sounds more like a case of the classic Unix gives you just enough rope to hang yourself and then a couple of more feet just to be sure In other words sure there are tools there that can cause you problems if used incorrectly There are also valid uses for those tools

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/datasets-with-max-gzip-9-compression-fail-on-large-writes.40845/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • samba-tool ntacl sysvolreset needed, but not possible | FreeNAS Community
    fix the problem but gets access denied I tried to fix this by firing samba tool samba tool ntacl sysvolreset ERROR class samba provision ProvisioningError uncaught exception ProvisioningError Your filesystem or build does not support posix ACLs which s3fs requires Try the mounting the filesystem with the acl option Mount gives me DADOS system on var db system zfs local nfsv4acls DADOS system cores on var db system cores zfs local nfsv4acls DADOS system samba4 on var db system samba4 zfs local nfsv4acls I m kind of lost Not sure if I messed something up I didn t hack anything though or if it s a bug Thanks in advance for any help Build FreeNAS 9 3 STABLE 201505130355 Fabiano Caixeta Duarte May 29 2015 1 Offline owensjc Member Since Oct 24 2014 Messages 5 Message Count 5 Likes Received 0 Trophy Points 1 owensjc May 31 2015 I m getting the exact same thing Any help out there FreeNAS 9 3 release as primary domain controller Supermicro X9SCM F with 16GB ECC RAM LSI 9220 8i in IT mode 8 x 2TB WD Red drives in 4 mirrored pools Boot device two 32GB SSDs in mirror One pool holds Xenserver VM s 7 VM s running full time owensjc May 31 2015 2 Offline dlavigne FreeNAS Core Team Member Since May 24 2011 Messages 4 989 Message Count 4 989 Likes Received 247 Trophy Points 63 dlavigne Jun 5 2015 Were you able to figure this out dlavigne Jun 5 2015 3 Offline styne666 Member Since Apr 19 2014 Messages 4 Message Count 4 Likes Received 0 Trophy Points 1 styne666 Jan 21 2016 This is probably resolved by 12956 in 9 3 1 STABLE 201601181840 styne666 Jan 21 2016 4 You must log in or sign up to

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/samba-tool-ntacl-sysvolreset-needed-but-not-possible.34244/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • Cron job escape during backup | FreeNAS Community
    knowledge to what it is about outside of a cron job cannot add date and year to an enty in the mount the backup volume A web search turns up a very similar Bug Report 9091 that was reported 9 months ago and supposedly fixed 5 months ago VictorR Jan 17 2016 1 Offline dlavigne FreeNAS Core Team Member Since May 24 2011 Messages 4 989 Message Count 4 989 Likes Received 247 Trophy Points 63 dlavigne Jan 18 2016 I know there has been some edits to the crontab that will be in the next SU due out this week If you still get that error after updating when that update becomes available please create a bug report at bugs freenas org and post the issue number here dlavigne Jan 18 2016 2 Offline VictorR Newbie Member Since Dec 9 2015 Messages 64 Message Count 64 Likes Received 0 Trophy Points 6 Location Los Angeles VictorR Jan 18 2016 Will do This is a brand new box so that was probably the first run of that cron job VictorR Jan 18 2016 3 You must log in or sign up to reply here Show Ignored Content Share This Page

    Original URL path: https://forums.freenas.org/index.php?threads/cron-job-escape-during-backup.40706/ (2016-02-01)
    Open archived version from archive